Unified threat management

Gemakkelijk uw netwerk beveiligd

Unified Threat Management

Unified Threat Management is een samenkomst van vele oplossingen om uw netwerk te beveiligen, dit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Firewall
  • VPN Toegang
  • (WiFi) Captive Portal
  • Intrusion Detection and Prevention
  • Webfiltering
  • Sterke authenticatie

VPN Toegang

Een Virtual Private Network (VPN) is een technologie waarmee u een beveiligde netwerkverbinding kunt opzetten naar een netwerk op afstand waardoor u deel wordt van dat betreffende netwerk. Denk bijvoorbeeld aan uw bedrijfsnetwerk: Als u bestanden op een server heeft waar u alleen bij kan als u op locatie bent kunt u met behulp van een VPN een verbinding opzetten naar die locatie waardoor u op afstand alsnog bij uw bestanden kunt.

(WiFi) Captive Portal

Een Captive Portal is een gewijzigde inlogpagina waar u bijvoorbeeld eerst de algemene voorwaarden van het bedrijf dat u WiFi aanbied moet accepteren alvorens u toegang tot het netwerk krijgt. Dit kan ook de vorm aannemen van dat iemand u eerst op sociale media moet liken of volgen (of wanneer deze geen sociale media heeft zich eerst moet aanmelden voor een nieuwsbrief) voordat deze op het publieke WiFi kan. Verder kunt u met behulp van het Captive Portal uw klanten een beperkte tijd op uw netwerk laten. Dit kan voor een gastennetwerk erg handig zijn, of als u bijvoorbeeld vouchers wilt uitgeven die maar een bepaalde tijd geldig zijn.

Webfiltering

Webfiltering geeft u de mogelijkheid om op netwerkniveau bepaalde gevaarlijke sites of content te blokkeren. Hiermee kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat uw medewerkers op Facebook of Youtube zitten waardoor de productiviteit wordt verhoogd. U heeft keuze uit bepaalde voorgesorteerde categoriën die u kunt blokkeren en u kunt hier ook zelf aanpassingen in doen door bijvoorbeeld bepaalde sites wel toe te staan en andere sites te blokkeren.

Sterke Authenticatie

De ID Control sterke authenticatie service beveiligt externe toegang, webapplicaties, online portals en andere systemen op een efficiënte en kosteneffectieve manier – zonder de overheadkosten die gewoonlijk gepaard gaan met de implementatie en het onderhoud van een tweefactorauthenticatieoplossing. Het overwint alle obstakels van het implementeren van sterke gebruikersauthenticatie voor zowel de ASP als de eindgebruikers. ID Control Service is een beheerde authenticatie-oplossing:

  • Implementatie- en onderhoudstaken worden beheerd door ID Control zelf.
  • Het ID Control Service-platform en -systeem maakt gebruik van de authenticatietechnologie van ID Control.
  • ID Control Service wordt als volledig uitbesteed authenticatiemodel aan de klant aangeboden, waarbij ID Control het gehele authenticatieproces verzorgt.

Unified Threat Management is beschikbaar als hardware appliance en virtual appliance.

nl_NLNL